Novice

 

 

Intervju Mojce za Nacionalno televizijo Črne Gore po uspešno odplesani predstavi na otvoritvi Plesnega Festivala Purgatorije

Mojca Majcen: Ples je istinita umjetnost preplavljena emocijom

 

 

 

V mesecu juliju 2019 bo Mojca asistirala v novem baletu Sacre du Printemps za balet HNK Split

 

Mojca gostuje s predstavami Što te nema in Pohujšanje v dolini Šentflorjanski 12.07.2019 na plesnem festivalu v Tivatu v Črni Gori.

 

Uspešno izpeljana premiera mednarodne plesne predstave “Crave”, ki je nastala v sklopu platforme Balkan Dance Project in Evropske prestolnice kulture Plovdiv 2019 v produkciji Atom Dance Theatra iz Sofije in Festivala Velenje v koreografiji mlade bolgarske koreografinje Stefaniye Georgieve. Predstavo si lahko ogledate na Festivalu Plesa Šibenik, 24.07.2019 v HNK Šibenik.

https://plovdiv2019.eu/en/platform/fuse/123-beauty-and-the-beast/876-balkan-dance-project-in-plovdiv

 

 

Nova uspešna predstava baleta HNK Split pod naslovom Balet o mladosti, kjer je Mojca sodelovala kot asistentka koreografa Igorja Kirova. 

http://www.plesnascena.hr/index.php?p=article&id=2336

 

 

INTERVJU: MOJCA MAJCEN | Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije

http://baletsko-udruzenje.rs/intervju-mojca-majcen/?fbclid=IwAR2BGp9cgZfsfb8JTqYQYul5Iw7euqLbb8OypXaIiHE-gzzNJMfe4osxFHQ

Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije je osnovano u cilju promovisanja osnovnih vrednosti profesionalnosti u plesnoj umetnosti nezavisno od pravca ili prirode interpretacije.

baletsko-udruzenje.rs

 

 

 

Mojca gostuje z Zvezdico Zaspanko v domu kulture Lazarevac, 17.03.2019 ob 18.00 uri in v Madlenianium Opera&Theatre House v Beogradu, 18.03.2019 prav tako ob 18.00 uri. 

 

 

Mojca je odplesala vlogo princeze v novi produkciji Hiše Kulture Celje; Zgodba o vojaku (Igor Stravinsky) v režiji Lea Kukovičič in dramaturgiji Nuše Komplet Peperko

Avtor: Matjaž Očko 

 

 

Mojca je prejela odlične kritike za vlogo Madame Chauchat v predstavi Čarobna Gora v koreografiji Aleksandra Ilića in režiji Aleksandra Nikolića. 

Iz kritike: “Navdušila pa je plesalka iz Slovenije Mojca Majcen, ki je odlično uprizorila vlogo mlade dame, ki se zaveda svojega hitrega konca, vendar vso svojo energijo koristi za užitke.” ( David Naum, 03.03.2019) 

Avtorji fotografije: Nenad Rade in Ksenija Mikor

 

 

 

V sklopu Evropske prestolnice kulture Plovdiv 2019, v produkciji Atom Dance Theatra, Balkan Dance Project-a in Festivala Velenje, Mojca pleše v novi mednarodni produkciji pod naslovom “Crave” v koreografijii Stefaniye Georgieve. Premiera bo 08.06.2019 v Plovdivu in 09.06.2019 v Space for contemporary dance Sofia.

photo: Ivan Alexander Kjutev

 

 

 

Mojca gostuje s predstavo Čarobna Gora v koreografiji Aleksandra Ilića 02.03.2019 v UK Vuk Karadžić v Beogradu in 06.03.2019 v Domu Kulture Velenje.

fotografija: Zoran Lešić

 

 

 

WE all have wings, we just need to learn to use them and fly!  Love&Happiness&Peace in 2019 to all