Novice

 

 

 

Mojca je bila gostujoča plesalka na seminarju plesa “Chance to Dance” v Novem Sadu konec avgusta.

Avtor slik: Aleksandar Girafon Zivaljevic

 

 

 

Mojca je bila asistentka koreografa Igorja Kirova za balet “Posvetitev Pomladi” Igorja Stravinskega. Premiera baleta je bila na zaključku festivala Splitsko Lijeto.

 

 

 

Intervju Mojce za Nacionalno televizijo Črne Gore po uspešno odplesani predstavi na otvoritvi Plesnega Festivala Purgatorije

Mojca Majcen: Ples je istinita umjetnost preplavljena emocijom

 

 

 

 

 

Mojca gostuje s predstavami Što te nema in Pohujšanje v dolini Šentflorjanski 12.07.2019 na plesnem festivalu v Tivatu v Črni Gori.

 

Uspešno izpeljana premiera mednarodne plesne predstave “Crave”, ki je nastala v sklopu platforme Balkan Dance Project in Evropske prestolnice kulture Plovdiv 2019 v produkciji Atom Dance Theatra iz Sofije in Festivala Velenje v koreografiji mlade bolgarske koreografinje Stefaniye Georgieve. Predstavo si lahko ogledate na Festivalu Plesa Šibenik, 24.07.2019 v HNK Šibenik.

https://plovdiv2019.eu/en/platform/fuse/123-beauty-and-the-beast/876-balkan-dance-project-in-plovdiv

 

 

Nova uspešna predstava baleta HNK Split pod naslovom Balet o mladosti, kjer je Mojca sodelovala kot asistentka koreografa Igorja Kirova. 

http://www.plesnascena.hr/index.php?p=article&id=2336

 

 

INTERVJU: MOJCA MAJCEN | Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije

http://baletsko-udruzenje.rs/intervju-mojca-majcen/?fbclid=IwAR2BGp9cgZfsfb8JTqYQYul5Iw7euqLbb8OypXaIiHE-gzzNJMfe4osxFHQ

Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije je osnovano u cilju promovisanja osnovnih vrednosti profesionalnosti u plesnoj umetnosti nezavisno od pravca ili prirode interpretacije.

baletsko-udruzenje.rs

 

 

 

Mojca gostuje z Zvezdico Zaspanko v domu kulture Lazarevac, 17.03.2019 ob 18.00 uri in v Madlenianium Opera&Theatre House v Beogradu, 18.03.2019 prav tako ob 18.00 uri. 

 

 

Mojca je odplesala vlogo princeze v novi produkciji Hiše Kulture Celje; Zgodba o vojaku (Igor Stravinsky) v režiji Lea Kukovičič in dramaturgiji Nuše Komplet Peperko

Avtor: Matjaž Očko 

 

 

Mojca je prejela odlične kritike za vlogo Madame Chauchat v predstavi Čarobna Gora v koreografiji Aleksandra Ilića in režiji Aleksandra Nikolića. 

Iz kritike: “Navdušila pa je plesalka iz Slovenije Mojca Majcen, ki je odlično uprizorila vlogo mlade dame, ki se zaveda svojega hitrega konca, vendar vso svojo energijo koristi za užitke.” ( David Naum, 03.03.2019) 

Avtorji fotografije: Nenad Rade in Ksenija Mikor

 

 

 

V sklopu Evropske prestolnice kulture Plovdiv 2019, v produkciji Atom Dance Theatra, Balkan Dance Project-a in Festivala Velenje, Mojca pleše v novi mednarodni produkciji pod naslovom “Crave” v koreografijii Stefaniye Georgieve. Premiera bo 08.06.2019 v Plovdivu in 09.06.2019 v Space for contemporary dance Sofia.

photo: Ivan Alexander Kjutev

 

 

 

Mojca gostuje s predstavo Čarobna Gora v koreografiji Aleksandra Ilića 02.03.2019 v UK Vuk Karadžić v Beogradu in 06.03.2019 v Domu Kulture Velenje.

fotografija: Zoran Lešić

 

 

 

WE all have wings, we just need to learn to use them and fly!  Love&Happiness&Peace in 2019 to all