Kritike in objave

Mojca je prejela odlične kritike za vlogo Madame Chauchat v predstavi Čarobna Gora v koreografiji Aleksandra Ilića in režiji Aleksandra Nikolića


Navdušila pa je plesalka iz Slovenije Mojca Majcen, ki je odlično uprizorila vlogo mlade dame, ki se zaveda svojega hitrega konca, vendar vso svojo energijo koristi za užitke. ( David Naum, 03.03.2019)

Mojca Majcen je čudovita plesalka in zablesti v njenem solu, ki izraža trpljenje, katerega je doživela Karlinova v času bivanja v San Franciscu. (Jeff Slayton za See Dance News Los Angeles za predstavo Alma.Sama, april 2017).

Mojca Majcen je čudovita plesalka in zablesti v njenem solu, ki izraža trpljenje, katerega je doživela Karlinova v času bivanja v San Franciscu. (Jeff Slayton za See Dance News Los Angeles za predstavo Alma.Sama, april 2017).

Zasedba plesalcev je bila nova, razen naše izvrstne Mojce Majcen, za katero sem dobila občutek, da je nekako duša tega projekta in veliki del gonilne sile, ki poganja idejo še naprej v prihodnost. (Claudia Sovre za Parado Plesa, iz predstave Balkan Dance Project Vol.2, oktober 2016)

Četrta plesalka pa je naša balerina in sodobna plesalka Mojca Majcen, nosilka bronastega grba, ki ga ji je leta 2011 dodelila občina Celje za vse dosežke na področju plesa, in teh je na vseh njenih področjih delovanja – od poučevanja, mentorstva, vidnih vlog in umetniške plesne ekspresije toliko, da bi si lahko prislužila še doktorat na nacionalni plesni akademiji, če bi jo Slovenija premogla, ampak kaj ko v naši državi Balkan sega le do Save …; in je Mojca Majcen bila izbrana za najboljšo plesalko leta 2012 v okviru Parade Plesa. (Daliborka Podboj za Parado Plesa, iz predstave Balkan Dance Project Vol.1, november 2015)

 »V tem koreografsko izrisanem kvartetu je izstopala Slovenka Mojca Majcen, dokaj zadržana v novo pridobljenih sodobnih formah, ki jih je koreograf ob njeni izostreni baletni klasiki znal vpeti tudi v nove gibalne linije zanimivih plesnih sosledij, ki obetajo možna osvežilna plesna obzorja, dobrodošlo sintezo talnih – kontaktnih tehnik z eterično klasično formo ali baletom, kot to pojmujemo.« (Daloborka Podboj – Parada Plesa, iz predstave He He Helium, marec 2013)

Mojca Majcen pa izoblikuje kar spekter plesnih stilov in Alminih stanj, v svojem solu v črnem kostumu pa uprizori enkratno plesno ekspresijo, ki subtilno posega po intimnih trenutkih ženske, umetnice, borke, tiste, ki je odločna in iz zadnjega kotička svojega telesa zna potegniti moč in udejanjiti svoje sanje, tudi trpeti ter pretrpeti zadane bolečine. Mojčin ples se preliva v padcih, višajih in talnih zdrsih, posega po višinah, polni prostor in modelira osebnostna stanja, je ples dovršene poetike izraznih globin in vrhunskega gibalnega besedišča. (Daliborka Podboj -Parada Plesa iz predstave Alma.Sama, junij 2015).

»Mojca Majcen je plesalka, ki jo želiš gledati vedno znova. Njena izvrstna tehnika se ujema z očarljivo prezenco. Ne glede na to, ali udarja po tleh ali pa izstreli visoki grand jete nad glavo, ima vedno popoln nadzor. Šele takrat, ko se ji na odru pridružijo drugi plesalci, ugotoviš, da je le malo višja od metra in pol.« (Elizabeth Schwayzer – Santa Barbara Independent News, februar 2012)