Novice

 

Try, Fail, Try again, Listen, Learn, keep dancing, keep dreaming! Beautiful  dreams in 2021!  Love&Happiness&Peace and Happy New Year!

photo credit: Belkisa Beka Abdulović

 

 

Na povabilo direktorja in koreografa Nathana Cottama iz Mannakin Theater and Dance iz San Francisca je Mojca z ostalimi plesalci platforme Balkan Dance Project plesala v koreografiji Aleksandra Ilića za filmsko verzijo novoletnega hrestača. V filmu sodeluje tudi veliko renomiranih koreografov in plesalcev iz vsega sveta. Film, ki je trenutno v postprodukciji, bo premierno predvajan na spletu med božično-novoletnimi prazniki. 

Foto: Belkisa Beka Abdulović ( daš sliko pod naslovom Nutshell) 

 

 

 

Mojca je na povabilo Festivala Velenje sodelovala na e- proslavi Kulturnega doma Velenje, ki je 29.11.2020 praznoval 60 letnico obstoja. S plesalcem Lukom Ostrežom sta pripravila kratko plesno miniaturo (potovanje po slovenski glasbeni zakladnici zadnjih 60 let). 

Video: Festival Velenje 

 

 

Premiera plesne predstave  “Vsi Marš na ples”  je bila 21.08.2020 v sklopu Sarajevskega Filmskega Festivala v Sarajevu. Dinamična miniatura v koreografiji Igorja Kirova in v dramaturgiji Gorana Golovka na podlagi najljubših in znanih uspešnic glasbene skupine Bijelo Dugme. Celovečerna predstava je planirana za leto 2021. 

 

 

Plesni performans; Danes Ni Nikoli Jutri; Likovni Salon Celje, 31.08.2020 

 

Premiera kratke plesne miniature MedProstor, nastala v sodelovanju z Lukom Ostrežom.

Mojca Majcen in Luka Ostrež. Prva plesalca, ki sta zaplesala po karanteni za občinstvo!

Fotografije: Ksenija Mikor

 

 

V Beogradu, na naslovu Džorđa Vajfarta 5 si lahko vsak četrtek, petek, soboto in nedeljo pogledate interaktivno gledališko predstavo In His Mind. Mojca je asistirala koreografu Aleksandru Iliću, intervju za N1 si lahko ogledate tukaj:

 

 

 

 

Mojca Majcen. Po tej izkušnji se bomo naučili sobivanja in solidarnosti ali šli v še večjo individualnost | Parada plesa

Absolutno se držim vseh predpisov in sledim navodilom, večino časa preživljam doma, in evo, danes je že moj 17. dan karantene. Na dnevni bazi poskušam − kolikor je mogoče − limitirati dotok dnevnih novic, ker sem bila prvi teden ob navalu vseh informacij tudi zmedena in vedno bolj depresivna. Kakorkoli − tolažim se s tem, da smo vsi v isti situaciji, predvsem pa mi je v uteho to …

www.paradaplesa.si

 

 

https://www.paradaplesa.si/ritem-izjav/mojca-majcen-po-tej-izkusnji-se-bomo-naucili-sobivanja-in-solidarnosti-ali-sli-v-se-vecjo-individualnost/

 

 

 

Mojca v kitajskih dnevih novicah:

 https://m.chinanews.com/wap/detail/sp/cul/shipin/cns-d/2020/03-12/news9122935.shtml?replace=1&from=singlemessage&isappinstalled=0

 

 

Mojca aisistira koreografu Aleksandra Iliću pri novi “immersive theatre” predstavi InHisMind v Beogradu. 

 

 

Work Hard, Dream Big! Wish u all a lot of beautiful dreams in 2020! Love&Happiness&Peace and Happy New Year! 

photo credit: Anka Rener Kremžar

 

 

 

V mesecu decembru bo Mojca kot plesalka sodelovala v novi produkciji Balkan Dance Project-a, v koreografiji Gaja Žmavca in Ognjena Vučinića.

 

 

Mojca je nastopila v dveh koreografskih miniaturah koreografinje Trine Mannino in Stephena Kelly-ja pod naslovom Night and Day na festivalu Fertile Ground v Green Space Studio v New Yorku.

Fotografija: Eric Bandiero

 

 

Mojca kot asistentka koreografa Aleksandra Ilića sodeluje pri operni postavitvi Fausta v režiji Aleksandra Nikolića ter v izvedbi Srpskega narodnega pozorišta Novi Sad. (premiera: 02.11.2019; Srpsko narodno pozorište Novi Sad).

 

 

 

Mojca je bila gostujoča plesalka na seminarju plesa “Chance to Dance” v Novem Sadu konec avgusta.

Avtor slik: Aleksandar Girafon Zivaljevic

 

 

 

Mojca je bila asistentka koreografa Igorja Kirova za balet “Posvetitev Pomladi” Igorja Stravinskega. Premiera baleta je bila na zaključku festivala Splitsko Lijeto.

 

 

 

Intervju Mojce za Nacionalno televizijo Črne Gore po uspešno odplesani predstavi na otvoritvi Plesnega Festivala Purgatorije

Mojca Majcen: Ples je istinita umjetnost preplavljena emocijom

 

 

 

 

 

Mojca gostuje s predstavami Što te nema in Pohujšanje v dolini Šentflorjanski 12.07.2019 na plesnem festivalu v Tivatu v Črni Gori.

 

Uspešno izpeljana premiera mednarodne plesne predstave “Crave”, ki je nastala v sklopu platforme Balkan Dance Project in Evropske prestolnice kulture Plovdiv 2019 v produkciji Atom Dance Theatra iz Sofije in Festivala Velenje v koreografiji mlade bolgarske koreografinje Stefaniye Georgieve. Predstavo si lahko ogledate na Festivalu Plesa Šibenik, 24.07.2019 v HNK Šibenik.

https://plovdiv2019.eu/en/platform/fuse/123-beauty-and-the-beast/876-balkan-dance-project-in-plovdiv

 

 

Nova uspešna predstava baleta HNK Split pod naslovom Balet o mladosti, kjer je Mojca sodelovala kot asistentka koreografa Igorja Kirova. 

http://www.plesnascena.hr/index.php?p=article&id=2336

 

 

INTERVJU: MOJCA MAJCEN | Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije

http://baletsko-udruzenje.rs/intervju-mojca-majcen/?fbclid=IwAR2BGp9cgZfsfb8JTqYQYul5Iw7euqLbb8OypXaIiHE-gzzNJMfe4osxFHQ

Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije je osnovano u cilju promovisanja osnovnih vrednosti profesionalnosti u plesnoj umetnosti nezavisno od pravca ili prirode interpretacije.

baletsko-udruzenje.rs

 

 

 

Mojca gostuje z Zvezdico Zaspanko v domu kulture Lazarevac, 17.03.2019 ob 18.00 uri in v Madlenianium Opera&Theatre House v Beogradu, 18.03.2019 prav tako ob 18.00 uri.